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Question 1 
 

With regard to question I. 2(c) and I. 3(b) in G/SCM/Q2/CHN/25 the replies submitted by 
China do not seem to be complete or do not address the question.  The EC therefore asks China to 
provide a more meaningful answer to these questions.   
 
Question 2 
 
 With regard to questions II. 1,2,3,4,5,6 in G/SCM/Q2/CHN/25, China did not provide the 
information requested on various subsidy schemes according to the format set out in G/SCM/6/Rev.1.  
The EC therefore asks China to notify these subsidy schemes according to the appropriate format.   
 
Question 3 
 
 China did not provide any statistical data as requested in G/SCM/Q2/CHN/25.  Could China 
indicate when it will be able to provide statistical data as stipulated in Article 25.3 SCM Agreement?   
 
Question 4 
 
 In its last New and Full Notification, China, despite the fact that subsidies at all levels of 
government must be notified, only notified subsidies at central level government level.  Could China 
please indicate whether it will submit a complete subsidy notification for the next notification?   
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Question 5 
 
 With regard to the VAT question, China requested further information regarding its basis.  
The EC would like to refer to the agricultural sector.  It appears to be the case that, in China, farmers 
do not have to pay any VAT on the sale of agricultural products.  However, VAT is levied on imports 
of agricultural products and no VAT is refunded to importers upon import of these products.  
The EC asks China to confirm that this framework exists.  If it exists, we request China to notify this 
scheme in accordance with the format G/SCM/6/Rev.1 as this appears to be prohibited under Article 3 
SCM Agreement.   
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